Джо Байдън твърди, че чичо му вероятно е бил изяден от

...
Джо Байдън твърди, че чичо му вероятно е бил изяден от
Коментари Харесай

Американският президент със странно разкритие: Канибали са изяли чичо му

Джо Байдън твърди, че чичо му вероятно е бил изяден от канибали, откакто самолетът му е бил свален по време на Втората международна война - и съобщи, че Доналд Тръмп не е заслужен да служи още веднъж като главнокомандващ, оповестява Sky News.

Президентът на Съединени американски щати посети боен мемориал покрай родния си град в Пенсилвания, с цел да уважи службата на починалия си чичо Амброуз Джей Финеган.

" Летял е с едномоторни самолети, правил е разследващи полети над Нова Гвинея. Беше се записал доброволец, тъй като някой не можеше да се оправи. Беше свален в регион, където по това време в Нова Гвинея имаше доста канибали ", сподели господин Байдън пред кореспонденти по-късно.

" Така и не откриха тялото му. "

Но съгласно Министерството на защитата на Съединени американски щати наподобява няма данни гибелта на чичо му да е била резултат от враждебни дейности или някакви индикации, че канибалите са изиграли някаква роля в невъзможността да бъдат открити останките му.

Военните архиви демонстрират, че той е умрял, когато разследващият аероплан, в който се е намирал, се разрушава в Тихия океан край северното крайбрежие на Нова Гвинея през май 1944 година след щета на мотора.

" В моето семейство имаме традиция, стартирана от дядо ми ", сподели Байдън.

" Когато посещаваме гроба на член на фамилията - ще ви прозвучи необичайно - само че споделяме три " Аве Мария ". И тъкмо това направих на мястото. ", разкри американският президент. 

Той се опита да направи контрастност сред жертвоготовността на неговото семейство и забележките, за които се твърди, че са направени от Доналд Тръмп, че починалите членове на службата са " гадняри " и " неудачници ".

Бивши помощници на Тръмп обявиха, че той е направил мненията, когато не е желал да посети гробище за починалите американски войници във Франция по време на първия си мандат като президент през 2018 година

Доналд Тръмп отхвърля да е правил тези забележки.

Байдън съобщи, че Тръмп - хипотетичният претендент на републиканците, който ще се изправи против него на президентските избори през ноември - " не заслужава да е бил главнокомандващ за моя наследник, за моя чичо ".

Големият наследник на Байдън, Бо, умря през 2015 година от рак на мозъка. Президентът свързва гибелта на сина си с едногодишното му изпращане в Ирак, където военните са употребявали ями за изгаряне на боклуци.

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс съобщи в изказване за американската новинарска мрежа NBC News, че президентът се " гордее с униформената работа на чичо си, който е изгубил живота си, когато военният аероплан, на който е бил, се е разрушил в Тихия океан след политане покрай Нова Гвинея ".

Той добави: " Президентът посочи историята на чичо си, до момента в който изтъкваше нуждата да се съблюдава нашият " заветен ангажимент... да екипираме тези, които изпращаме на война, и да се грижим за тях и фамилиите им, когато се върнат вкъщи ", и до момента в който повтаряше, че последното нещо, което американските ветерани са, са " подлизурковци " или " неудачници ".

Бейтс не разяснява изказванието за канибализъм.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР